Skip to main content

“Ik kreeg zelfs applaus van een vol terras.” Peter Delwig (62) uit de Stadhoudersstraat wordt overal herkend na zijn docu op Omroep Gelderland.

‘Het beest van het Broek’ vertelt zijn levensverhaal: van bendeleider tot straathoekwerker. 

Daarin deelt Peter ook dat hij vroeger straatvrees had. “Buurtbewoners kwamen naar me toe”, vertelt hij. “Ze zeiden dat ze dat niet van me wisten en dat ze trots op me zijn. Ik ben ook trots op de documentaire, waarin ik laat zien hoe ik vroeger mijn verdriet omzette in boosheid. Het is een opluchting dat ik dit verhaal eindelijk heb kunnen vertellen. Op persoonlijk vlak kan ik meer mezelf zijn en dat straal ik nu ook uit.”

Niet alleen heel Gelderland zag zijn verhaal, ook andere regionale zenders zonden de documentaire uit. Familie in Australië keek mee. “Misschien komt de documentaire ook nog op nationale televisie. En ik word gevraagd om over mijn ervaringen te vertellen, bijvoorbeeld in de kerk of op scholen.” Dat wil Peter op een later moment doen. Eerst wil hij het overlijden van zijn zus Lientje verwerken. Ze was nog te zien in de documentaire. “Wij waren echt zielsverwanten en ik ging vaak bij haar langs, dus ik moet een nieuw ritme vinden zonder haar. Soms voel ik me ook wel eenzaam. Dus heeft iemand zin om samen te eten, te wandelen of herinneringen op te halen? Laat het me dan weten!”

De documentaire ‘Het beest van het Broek’ is terug te kijken via Omroep Gelderland: