Skip to main content

Werkgroep Schoon

Blikjes, snoeppapiertjes en peuken op de grond: vind jij dat ook zo zonde? Help dan mee om het Arnhemse Broek schoon te houden. Of je nu eens in het jaar of iedere week afval raapt, je bent altijd welkom bij onze werkgroep!

Over de werkgroep Schoon

In onze wijk zijn er steeds meer bewoners die zwerfafval opruimen. En die maken bij elkaar een flink verschil! Op het moment zijn er ruim 40 vrijwillige afvalopruimers, die actief zijn in hun eigen straat, buurt of in de wijk.

Wij zijn onderdeel van het wijkplatform in het Arnhemse Broek.

Wat doen we verder nog?

  1. Hoe kunnen we andere bewoners laten inzien dat het belangrijk is om afval op de juiste manier weg te gooien? Daar denken we over na.
  2. Daarnaast doen we ieder jaar mee aan 3-4 opschoondagen in onze wijk. Iedereen doet mee als ze tijd en zin hebben. Het is nooit verplicht.
    Met Heel Arnhem Schoon

Met Heel Arnhem Schoon

We werken samen met de Stichting Heel Arnhem Schoon. Zij hebben de juiste opruimspullen, zoals een grijpstok en afvalring. Wij zorgen ervoor dat onze vrijwilligers die krijgen. Verder organiseert Heel Arnhem Schoon grote of kleine opruimacties in Arnhem of het Arnhemse Broek. In totaal zijn er in de stad meer dan 200 zwerfafvalvrijwilligers.

Wat kun jij doen?

Alle beetjes helpen. Dus wil je alleen je eigen straat schoonhouden of heb je maar eens in het jaar tijd? Geen probleem! Alles wat jij doet, is waardevol. Meld je bij ons aan en je krijgt alle benodigde spullen. En je kunt lid worden van onze appgroep. Daarin delen we bijzondere vondsten en spreken we af om samen afval te rapen. Gezellig!

Zo help je mee!

Wil jij ook zwerfafvalvrijwilliger worden? Heb je een prullenbak geadopteerd? Of wil je ons op een andere manier helpen om de wijk schoon te houden? We horen graag van je en helpen je aan de benodigde opruimspullen. Die kun je in overleg in de wijk afhalen. We horen graag van je!

WerkgroepSchoon@hetbroek.nl
Heel Arnhem Schoon