Skip to main content

Opbouwwerker Rob Klingen werkte in het Arnhemse Broek. Hij is inmiddels met pensioen, maar nog steeds actief. In december overleed hij. 

Na meer dan veertig jaar werken in Arnhemse wijken als opbouwwerker, ging Rob Klingen voor de zomer van 2019 met pensioen. ‘Ik vind het niet echt leuk om met pensioen te gaan’, kopte de wijkkrant van Klarendal toen, de wijk waar hij vanaf 1998 werkte.

Nog steeds actief
Gelukkig wist Rob invulling te geven aan zijn vrije tijd: hij deed opbouwwerk gerelateerd (vrijwilligers) werk bij de wijkplatforms van zowel zijn oude wijk Malburgen als de Geitenkamp, was betrokken bij het nieuwsplatform Arnhem Direct, bestuurlijk bij stichting Heel Arnhem Schoon en stichting Schone Straat Groene Buurt én bleef zich sterk maken voor het belang van opbouwwerk in de kwetsbare wijken zoals óók het Arnhemse Broek waar hij tijdens zijn loopbaan werkte. Bij de wijkbijeenkomst in Klarendal over de Arnhem Oost aanpak eind november, praatte hij gewoon weer mee met bewoners en bestuurders.  

70e verjaardag
Rob had in maart 2023 zijn 70e verjaardag gevierd en stond vol in het leven. Zonder ook maar één voorafgaand signaal, stopte op 7 december opeens zijn hart ermee en gonsde het onthutsende bericht van zijn overlijden door al zijn oudere en nieuwere netwerken van de stad.

Brief van Marcouch
Burgemeester Marcouch schreef direct een condoleancebrief aan zijn vrouw Marjon Bussink en zoon Mark. ‘Ik denk dat onze stad Rob Klingen nu al mist, als mooi mens en opbouwwerker pur sang. […] Hij kon de geweldige bruggenbouwer zijn, de opbouwwerker die zowel de beleidslogica van het stadhuis als de bewonerslogica doorgrondde’, aldus Marcouch.

F1-motor en The Beatles
De vele bezoekers van de uitvaartdienst op 15 december werden bij de entree verrast met het geluid van een Formule 1 Ferrari V12 motor, best nog wat humor en de zaal verlatend met Ob-La-Di, Ob-La-Da van The Beatles: precies zoals Rob het had gewild.  

Nabestaanden bedanken
Marjon en Mark ontvingen tot meer dan een maand na het overlijden nog honderden condoleances en post uit alle hoeken van de Arnhemse samenleving: ‘Dat was overweldigend. We willen daar graag iedereen warm voor bedanken; het steunde ons enorm’, aldus Rob’s nabestaanden.

Rob ging in juni 2019 met pensioen, tijdens zijn afscheid op de Leuke Linde onder de mensen hadden zijn Rijnstad collega’s scetches voorbereid.

 

Leave a Reply